lördag 1 februari 2014

Lexbase

Jag har ryckt lite på axlarna åt det här med Lexbase. Har tyckt att jaja, men domar går ju redan att få ut från domstolarna, så det har ju varit möjligt att få ut det där känsliga materialet väldigt länge. Ja, jo, så kan jag ju ha haft rätt i att tycka, men när det blir såhär uttalat med domar på ett och samma ställe och under tvivelaktiga former och syften, då måste jag ändra åsikt. Lexbase blir en enda stor kränkningsplattform.

F.ö. tycker jag enormt synd om mig själv idag. Åker man buss i januari så kommer influensan som ett brev på posten. Eller som ett mail i inkorgen kanske.

2 kommentarer:

nillas liv på pinnen sa...

Jag tycker Lexbase borde vara olagligt. Att begära ut en dom den väg som hittills varit möjlig är fullt tillräcklig. Förmodligen har de flesta som begärt ut dem varit seriösa näringsidkare och liknande.

Nu när det är så lätt kan det leda till att människor inte får någon ny chans att ta sig tillbaka efter avtjänat straff, och det förlorar hela samhället på. I värsta fall kan det även leda till lynchningar o dyl, som sedan ingen i maktposition kommer ta ansvar för.

Hanna sa...

Ja, den där lagen om att ta saken i egna händer ska man vara lite aktsam med. Bort med lexbase således. Bättre att folk får anstränga sig och leta domar hos domstolen. Att underlätta för mobbing känns inte ok.