onsdag 7 augusti 2013

Testläsare

Jag har varit modig och fått tag i fem testläsare som ska återkoppla till mig med konstruktiv kritik av mitt senaste manus tjugo första sidor. Två har redan återkommit och av de saker de kommenterat är det en sak som de har gemensamt. Himla bra faktiskt, jag var orolig för att allt skulle vara olika och att det då skulle vara svårt att arbeta om.

Två förlag har fått min första redigerade version från innan sommaren, men jag tänkte att det nog inte skulle skada att arbeta om manuset innan jag skickar till andra. (Den första versionen har jag sparat om den skulle uppfattas som bättre.) Jag gillar det här senaste manuset, så än så länge finns det inte minsta motvilja i mig att arbeta om det. Himla trevlig sysselsättning det här med att skriva!

9 kommentarer:

Åsa Hellberg sa...

Heja!!

Kati sa...

Härligt, att du hittat bra testläsare, jag har haft problem med det vid flera tillfällen. Faktiskt har jag bara hittat en som funkat. När de dessutom säger saker som överensstämmer måste det ju verkligen kännas bra. :)

Hanna sa...

Ja, jag tänkte att om det är något som de tycker lika om och som ajg tycker olika, då ska jag lyssna på dem. Annat de säger tar jag också och funderar över, men kanske att min egen vågskål väger tyngst om vi alla tycker olika.

Himla bra det här med att våga be om hjälp och våga att ta emot den!

Anna Granström sa...

Så bra! Vad tycker de alla lika om förresten? Är nyfiken om det var samma sak som jag? Kram.

Hanna sa...

Jag skriver ett inlägg om det efter att jag fått allas synpunkter tänkte jag.

Nej, det är inte samma som du anmärkte på, allt du sa har jag redan ändrat. :) Men efter att jag ändrat enligt det du tyckte, så ändrade jag lite till av bara farten. Inte helt lyckat tydligen. Nåväl, jag kavlar upp ärmarna och spottar i nävarna och redigerar hela helgen!

Agneta sa...

Hur hittade du dem? Är alla skrivande personer, eller är det "vanliga" läsande som testläser?
Jag har fått erbjudande från en bekant att läsa, men hon är nog mest bara nyfiken!
Vet inte vem eller vilka jag ska vända mig till. Eller i vilket skede.
Just nu behöver jag bara bolla idéer tror jag. Ska jag göra det med mig själv, eller ta hjälp, tro?! *hypotetisk fråga*

Hanna sa...

Jag frågade mina vänner på Facebook och var tydlig med att jag i-n-t-e ville att de skulle vara skrivande människor. Det är de första 20 sidorna som jag har låtit dem läsa och komma med kritik på. Innan jag gjorde detta, så lät jag en läsande kompis läsa igenom första råmanuset och efter att jag fixat med hennes funderingar, skickade jag till en lektör och efter det skickade jag till en recensent jag känner. Jag försöker vara så lyhörd som möjligt och ta emot kritiken som den hjälp den är. Nu har jag haft en stor variation på testläsare, så jag tror att det kan bli riktigt bra det här!

Trillingnöten sa...

Vad kul! Men läskigt på samma gång :)

Agneta sa...

Tack för svar! :)