lördag 31 augusti 2013

Tempus

Jag är en liten velpotta. Ändrar tempus hit och dit och när jag trott att jag ändrat överallt, så visar det sig att det har jag då rakt inte. Hela mitt jag älskar presens så jag försöker att döda det som den darling det tempuset är. Imperfekt, ryter jag åt mig själv men vägrar lyssna. Pluskvamperfekt då? Frågar jag därpå med lite lenare röst. Kroppen lyder inte, fingrarna fortsätter att skriva presens oavsett vad resten av mitt jag försöker med.

Men nu då, kanske att jag lyckas denna gång. Imperfekt för den dåtid den ska beskriva, och presens för nutiden. Som det ska vara. Men ändå nu när jag läser igenom manuset, så har jag skrivit presens där jag varit säker på att jag använt imperfekt.

Sliter lite i mitt hår och önskar mig en redaktör.

4 kommentarer:

mamman sa...

Slit ditt hår eller skaffa en redaktör! Författarlivet verkar vara mycket slitsamt :)

Åsa Hellberg sa...

:)
Jag tycker att presens verkar störtsvårt att skriva i:)

Cherstin sa...

Hej Hanna!

Du skriver så fantastiskt -har din nya bok kommit ut?

Jag vill gärna länka till dig från min sida. Vad heter din blogg?

Jag vill också ge dig min nya polisroman, BRYGGAN. Den kom i maj, men ges ut officiellt på Bokmässan i Gbg sista helgen i september.

Ha en skön höst
önskar Cherstin!

Hanna sa...

mamman: En redaktör vill jag FÅ genom ett förlag. Så åpen är jag. :)

Åsa: Jag vet inte varför det är det som rinner ur fingrarna på mig. När jag läser böcker tänker jag sällan på vilket tempus det är, men när jag skriver blir det så uppenbart att jag åtminstone föredrar att skriva på det sättet.

Cherstin: Bloggen hette från början Morran och Omvärlden, men nu tycker jag att den bara ska heta Hanna Lans. Båda adresserna fungerar dock eftersom jag har omriktat dem till samma ställe. Men om du ska länka så föredrar jag att du använder mitt namn.
KLART att jag vill läsa din senaste roman och skulle bli jätteglad om du skickar den till mig! Har du min adress?