tisdag 13 augusti 2013

Mat för fattighushåll

Det är inte fett i det här hushållet, inte på något sätt. Då vill man ha tips på billig mat som dessutom gärna får vara både god och nyttig. Att hitta mat som kostar under 10 kronor per portion är svårt, och eftersom jag precis ätit en maträtt som gick på 8 kr/port som både var god och nyttig, tänkte jag att det måste finnas fler som jag, som letar efter billigt, gott och nyttigt. Så håll till godo:

I en stor kastrull: Bryn tre rivna morötter, en hackad gul lök och två pressade vitlöksklyftor i olja. Häll i två förpackningar med tomatkross m basilika och en naturell tomakross och en slatt vitt vin samt två buljontärningar. Under tiden detta puttrar, tärna en aubergine och bryn i olja eller smör och släng sedan ner detta i tomatkrosset. Bryn därefter blomkål som du skivat/smulat så smått det går och häll även detta i tomatkrosset. Sist häller du i två förpackningar linser. Koka en stund.

Servera med pasta.

Såhimlagott!!

Jag köpte ekologiskt och köpte dessutom färdigkokta linser och äter endast glutenfri pasta = dyrt, och ändå kom priset ner till 8 kr/port!

Vad för tips kan ni dela med er av?

9 kommentarer:

Åsa Hellberg sa...

Inga. Jo, att inte äta alls:)

nillas liv på pinnen sa...

Oj, vilket bra recept, plankar direkt.

Själv har jag nog inga superbilliga. Fast idag stekte jag skivad lök, potatis, morötter och färska champinjoner, som fick koka ihop med lite matlagningsgrädde. Det blev gott, och förmodligen inte speciellt dyrt.

mamman sa...

Himmel! Klarade du detta så billigt!! Toppen ju :) Maten har ju enligt all expertis blivit dyrare (vi märker det) o alla elprylar etc billigare :(

Lotta sa...

Älskar sånt! Enkelt, billigt, mycket smak.

KRAM!

mamman sa...

Googla Hanna, googla :))

Andra intryck sa...

Oj, kan inte komma på en enda maträtt som är så billig. Det skulle vara blodpudding då...

Hanna sa...

Men ååhhh, bara ett ynka tips? Klart man kan googla, men det är så mycket roligare med direkttips från folk man känner. Eller "känner" från bloggen. :)

NEWYORKMAMMAN sa...

Potatis kan man väl äta billigt? Potatismos, bakad potatis med fyllning av något slag, potatisklyftor i ugnen, potatis och vad-heter-det rotgrönsaker (??) bakade i ugnen. Säger man bakade? Ja du fattar kanske. I olivolja och en massa salt. Det är gott serru. Och billigt. Ingen gluten i potatis väl? Äsch, jag kanske skulle skicka iväg ett mail istället? Kontentan är väl den att man kan komma undan billigt om man håller sig undan kött och halvfabrikat.

Hanna sa...

Sant, rotfrukter och hålla sig borta från kött och halvfabrikat. Tack!