torsdag 13 oktober 2011

Vad man inte tänker på

Kim Kimselius har ju alltid en massa finfina skrivtips och utgivartips på sin blogg. Så även idag. En sak som jag verkligen inte tänkt på, är att kursiv text ändras om man byter typsnitt. Ska en viss text vara kursiv i slutmanuset, så ska man fram till sista redigeringen stryka under denna text istället. Vilket enkelt och supernödvändigt tips, tack Kim!

6 kommentarer:

Joanna Björkqvist sa...

Det var intressant att få veta - tack! Jag har en hel del kursiva passager i min bok!

Duktiga Tjejen sa...

Säger precis som Joanna! Tack!

Hanna sa...

Underbart med folk som delar med sig och Kim ger en massa bra tips.

SkrivarkursHelene sa...

Hej Hanna, detta är Helene från skrivarkursen som idag sprang rakt på din bok på biblioteket i Mölnlycke. Wow. Gissa om jag har lånat den (ja jag vet att jag borde köpa den också!:-)) Underbart att få så många träffar när man googlar på dig och din bok. Jag lånade också den polska rökande poetens diktbok, nu ska jag ta mig fan oxå skriva igen! Skrev två elaka krönikor i veckan. Naturligtvis opublicerade. Men DU är publicerad och det är stort. Tack för att få ha varit med på en liten del av resan. Kram Helene A

Anneli sa...

Bra tips!

Hanna sa...

Helene: Vad kul att du hittat hit, och att du sprang på min bok!! Varje gång någon lånar min bok så får jag en statistikprick, det gillar jag. SJälvklart får du även gärna köpa den, men att du lånat den är precis lika kul! Såhär i början av min författarkarriär (som jag hoppas blir låååång!) är det viktigaste att nå ut, inte att tjäna pengar. Stor kram!