tisdag 4 oktober 2011

Celiakiskit

Idag känner jag mig utanför. Man kan baka på glutenfritt mjöl, javisst, men ett vetebröd är ett vetebröd. Och grunden för en kanelbulle är vetedeg. Och aldrig mötas vete och celiaki. Så jag surar.

Bild från arla.se

7 kommentarer:

mockapocka sa...

Äsch, det är ändå degen som är godast. Degen smakar väl ungefär samma, eller?

Hanna Lans sa...

Oh, nej, det är STOR skillnad! Man kan nästan få samma konsistens när man blandar Fiberhusk i den glutenfria degen, men den där goda vetesmaken, den får man inte. Kardemummadeg, javisst, men inte vete. Jag får njuta av doften.

vally sa...

Shit också.
Kan man inte bota?

Hanna Lans sa...

Nix, det går inte. Det är en medfödd kronisk tarmsjukdom. Däremot håller man den stången genom att inte äta gluten.

Anneli Stålberg sa...

Det låter inte alls kul om man gillar bullar. Själv åt jag inte heller någon idag. Det gjorde däremot mina barn. Varsin stor, glufsade de glatt i sig :)

Duktiga Tjejen sa...

Fan, jag som trodde att det smakade typ samma! Jag bakar laktosfritt, då blir det lika gott, men att ta bort gluten är ju såklart en annan femma. Typiskt.

Hanna Lans sa...

Anneli: Jag kan inte kommentera på din blogg!

DT: Tyvärr blir det inte samma. Laktosfritt har ju fortfarande mjölksmak, men glutenfritt baseras på majsstärkelse och potatisstärkels etc. Ingen vetesmak öht. Men jag lär mig nya smaker och har ju inget alternativ. Jag vill ju inte dö liksom. Men sticka näsan i en nygräddad vetebulle, d-e-t skulle jag SÅ gärna vilja göra och inhalera djuuupt!