fredag 14 oktober 2011

Researchresa

Bästa semestern någonsin spenderades i Mexico, några mil söder om Cancùn. Detta fantastiskt vackra land med sina fantastiska kulturskatter. Kim Kimselius -som börjar bli något av en guru för mig- ska dit på researchresa. Jag känner mig en smula avundsjuk. Men jag ska också på researchresa snart. Till något oerhört exotiskt. Långt borta. Intressant. En resa som kommer bli alldeles underbar. Högsbo. Smaka på namnet. H ö g s b o. Eller nej, hur jag än vänder och vrider på namnet så når det inte samma klass som Tulum, Playa del Carmen, Coba ...  Högsbo. Något skumt händer där, det förstår man ju direkt. Eller, kanske någonstans mer i mitten. Eller kanske i slutet. Men något händer i Högsbo. Det ser en av mina karaktärer till. Frågan är bara var i Högsbo. För att få svar på den frågan krävs efterforskningar. Eller research som vi säger på ren svenska.

7 kommentarer:

Joanna Björkqvist sa...

Var försiktig när du researchar! Tänk på hur det gick för Lind Lagerlöf... Svenska orter är inte bara oexotiska, de är livsfarliga också...

Sofie sa...

Högsbo låter inte så roligt. Jag har aldrig tänkt på Mexico som resmål, men det låter trevligt när jag läser på Kim's blogg.

NEWYORKMAMMAN sa...

Hjälp vad spännande--nä--dit får du gärna åka ensam. Men du, där har ju jag jobbat, det är väl nära Frölunda? Pååls, Pripps?

My Myself and I sa...

Det måste ju vara bland det bästa med författaryrket - att åka på research. Jag har inte ens kommit till Högsbo ...

Duktiga Tjejen sa...

Vad som är exotiskt är relativt, för en mexikan är nog Högsbo enormt exotiskt ;)

Frida Åberg sa...

Ja du, Högsbo, Cancun. Äpplen och päron :).

Mexico är underbart, var där för nâgra âr sedan pâ semester.

Men det vet ju alla att de mest spännande historierna sker i helt vanliga omgivningar.

Hanna sa...

Joanna: Jag har missat att man återfunnit honom?

Sofie: Lite? tråkigt? ;)

NYC-mamman: Ja, det är där. Men jag ska till andra sidan 158:an, mer mot Axel Dahlströms Torg.

MM&I: Men du researchar ju smålandsskogarna? :)

DT: Säkert är det så!

Frida: Äpplen och päron. Päron och äpplen. ;) Jag hoppas dock att du har rätt i att det är där det händer mest spännande saker. I min bok gör det i alla fall det. :)