torsdag 8 september 2011

Mat-Hanna

Eller "Hanna bakar". Eller "Lans' kitchen"? I vilket fall som helst. Engelwinge efterfrågade recept på min smarriga müsli. Här kommer det:

Smält 1/2 dl olja (neutral smak) tillsammans med 1 msk vaniljsocker och 1 dl honung. Tycker man om pomerans så kan man krydda med detta också. Eller kanel. Kardemumma går också bra. Blanda ner1 liter flingor och gryn och rör om väl. In i ugn på 175 grader i 10-15 minuter. Vänd flera gånger så det rostas jämnt.

I min müsli brukar jag ta lite mer än hälften med havregryn (rena, jag är ju glutenintolerant) 1/4 del boveteflingor och sedan lika delar solrosfrön, pumpakärnor, skalad hirs, krossat linfrö och ljust psyllium samt hackade mandlar. Efter rostningen brukar jag blanda i russin.

Så himla gott att det inte räcker till så många frukostar som man skulle önska.

3 kommentarer:

Maria Engelwinge sa...

Tack!!! Låter så gott att jag vill äta det NU. Ska göra till mig och dottern i helgen. Perfekt! Sitter och väntar på henne nu och har lyckohormoner i hela kroppen:))
Pusselipussmack!

Hanna sa...

Vad underbart med lyckohormner!! Pusselismask tillbaka!

camillos sa...

Mmmmums, det låter gott! Fast utan russin för min del.