Tänkte göra något slags juligt av färsen jag hade i kylen, så jag började slänga ihop vad jag hade hemma. Det blev inte juligt, det blev mer grekiskt, men oavsett så blev det satanigatan så gott!
Mellanstort paket blandfärs
1 ägg
1 dl vispgrädde
2 msk pofiber (ströbröd för dem som kan äta det)
1/2 gul lök, hackad och brynt
1 pressad vitlök
1/2 kruka timjan, klippt i småbitar
3 msk senap
1 paket fetaost, smulad
1 svart oliv, finhackad
1 grön oliv, finhackad
Blanda ihop och stek som pannbiff eller om du orkar, köttbullar. Sådant orkar inte jag.
Rotfrukter i ugn till. YUM!
Kan vi förresten ta oss ett litet palsternacks snack? Hur gott? Hur billigt? Hur nyttigt? Jeezez!
9 kommentarer:
Låter fantastiskt gott o kul att svänga ihop något av det som finns :)
Ruskigt gott!
jag har gjort något liknande, med just fetaost, och sedan "kokade" jag dem i tomatsås (passerade tomater med olivolja och kryddor) i stekpannan, very greek.:D Kan rekommenderas!
mamman: Finns i kylen, du kan ta dig en imorgon om du vill!
Åsa: Ruskigt gott var orden!
Kati: Men oj, det låter ju också ruskigt gott!
Tog en, var urgott :)
:)
Nu blev jag inspirerad. Men jag vet att ingen äter i min familj. Du är så duktig Hanna.
Säger de verkligen nej till en sås med julmust i, va? Galna barn!
Äh, nu ser jag att det inte var receptet med julmust i som du kommenterat ... Det här förstår jag mycket väl att de skulle säga nej till. Oliver och fetaost i köttfärs liksom. ;)
Skicka en kommentar