onsdag 11 december 2013

Barnfattigdom

20% av alla amerikanska barn lever i fattigdom. 22.000 hemlösa barn bara i New York, högsta siffran någonsin, även inräknat under depressionen.

Såinihelvetejäklagladattmittbarninteärenavdem.

4 kommentarer:

Kati sa...

Alltså, det är ju inget vidare, det här du skriver om, men jag vänder mig emot hela uttrycket BARNfattigdom. Barn har ingen ekonomi, och lever de i fattigdom är ju hela familjen med all sannolikhet drabbad, inte bara barnen, så varför inte prata om fattigdom, punkt? Jag tycker fattigdom är lika hemsk vem den än drabbar.

Kati sa...

och jag såg nu att det även stod att många av dem var hemlösa, men är de även föräldralösa? Det är ju iaf inte de svenska barnen, varför jag tycker det borde vara mer korrekt att prata om fattigdom mer generellt.

NEWYORKMAMMAN sa...

Så otroligt många, inte bara barn, i det här landet som lever i ren jävla misär! Och en otroligt stor del barn som lever i sådan överflödig lyx att de inte vet hur andra har det. Föräldralösa barn finns det gott om i hela världen, Sverige också tror jag, men här är siffran hög.

Hanna sa...

Jag håller med om att det är ett kasst uttryck!

Det jag tycker känns som en stor skillnad mellan USA och Sverige, är precis som du skriver NYC-mamman, det är ren jävla m-i-s-ä-r i USA, så långt under vad som öht går att finna i Sverige. Jo, det finns misär här också, men den är så omfattande och så galet djup i USA.