söndag 13 maj 2012

Svensson Svensson

En vanlig Svensson, borde egentligen heta: En vanlig Johansson.  :)

Jag trodde faktiskt att son-namnen hade halkat längre ner. Det har verkat som om ingen längre vill heta son-namn. Själv har jag ett soldatnamn, det känns ju en smula obsolet. När var Sverige i krig senast liksom? Fast det klagar jag inte på, missförstå mig inte.

Vad bra förresten att GP har en förklaring till varför Andersson och Johansson är så vanliga. Men vem kan förklara för mig varför vi kallar en vanlig svensk för Svensson? För att det är den som är mest lik ordet svensk ...?

På agendan idag: Sätt upp Elfahyllor och cykla till Hovås Kallbadhus med sonen och äta glass!

6 kommentarer:

mamman sa...

Ett av dem blev det ju i allafall!

Joanna Björkqvist sa...

Jag tänker på dig varje dag när jag spelar Rumble på iPhonen. Det går påfallande ofta att skriva och få poäng för ... just det ... LANS!

malinthewriter sa...

Tror att just uttrycket Svensson har mer med "svenne" att göra än Svens son som övriga. Det fanns väl en tid då jag tyckte att Johansson var himla tråkigt, men nu tycker jag nästan tvärtom. Hellre ett anonymt namn än ett namn som vill stämpla en på något sätt. Malin af von Blinkenstierna hade ju inte jag velat heta ;D

Har utmanat dig på min blogg!
http://malinthewriter.wordpress.com/2012/05/14/jag-har-blivit-utmanad/

Hanna sa...

Haha, poäng på lans? Så värst många kan det inte bli va?

Malin: Jag kilar genast över till dig!

Trillingnöten sa...

Jag har ett väldigt ovanligt namn nu. Mycket tack vare maken :) Men också mitt förnamn. Jag har dock en kompis. Maria JOhansson som ska vara det allra vanligaste kvinnliga namnet i Sverige!

Hanna sa...

Ja, Maria Johansson har man alltid haft en i sin närhet. :)