söndag 20 maj 2012

Stockholm i mitt hjärta

I torsdags tog jag X2000 till kungliga hufvudstaden. Som jag älskar vår huvudstad! Så vacker, så full av kultur, historia, vackra byggnader och duktiga tjejer. :) En av de duktigaste tjejerna mötte jag upp med redan någon timme efter att jag hade anlänt. Det blev en skön promenad på Söder och en tallrik sushi. Somliga är mer ljusskygga än jag, så bara en fastande på bild.

Jag gick och jag filosoferade och njöt av min forna hemstad. Tog en sväng förbi mitt gamla hus. Då det begav sig var det svart. Jo, faktiskt. Det hade ju varit ultramodernt idag förresten ... Numera är det dock vaniljgult. På den tiden var det en annan port. När rutorna till gamla porten skulle slängas tog jag tillvara på dem och har haft dem i olika förråd i tio år. Nu ska de åka upp på väggarna i vardagsrummet tänkte jag.


Stockholm har ytterligare en sak som inte Göteborg har: God parkhållning. Sådana här tulpanhav hittar man inte i Göteborg. Tyvärr.

Vädret var fantastiskt så jag passade på att ta en tur till Drottningholm. Där jag också strosade och filosoferade. Och råkade få i mig gluten och blev en smula hysterisk.Slutligen en liten uppmaning: Våga Vägra Svart! Snälla medmänniskor, så mycket uppmärksamhet jag får för att jag bär färgglada kläder, vore det inte roligare om fler fick det?


11 kommentarer:

Joanna Björkqvist sa...

Toksnygga Hanna! Färgglatt är fint och hela Stockholmsturen verkar underbar!

Fröken Svensson sa...

Håller med om färger. Jag har en knallrosa jacka o får jättemycket beröm för den, men det är tyvärr inte många som vågar bära starka fäger eller sticka ut.

Anneli sa...

Det låter som om du har haft det riktigt härligt! Jag håller med om att vi behöver fler färger i vår värld.

Anonym sa...

En mysig dag i Stockholm verkar det allt som att det blev. Synd att jag inte kunde komma ifrån denna gång, det får bli vid bokmässan i alla fall som vi ses.
Håller med dig om kläderna. Jag har alltid gillat färgstarka kläder. En fin vecka önskar jag dig.

Duktiga Tjejen sa...

Så roligt det var att ses! Din jacka är skitsnygg. Jag har en knallröd vårjacka, men den sitter ännu sämre nu än min mörkblå, så kör mest på den blå. Har iallafall färgglada skor ju :)

Kram!

My Myself and I sa...

Hmmm... ska försöka vara mer vågad med färger. Du är i alla fall helläcker i dina :)

Hanna sa...

Tack alla! Ja, man blir onekligen gladare när folk klär sig i färgglada kläder än i svart.

Andra intryck sa...

Jo helt klart, mer färg! Du ser ut att ha haft det fantastiskt!

Mångmamma sa...

Tänk, jag har de senaste åren inbillat mig att jag är en "svart" person men så plötsligt poppar det upp illgröna klänningar, hysteriskt rosa jeans och knalligt turkosa kjolar i min väg genom lådor och garderober!?
Igår kom det fram tre personer som lyste av lycka över min illgröna klänning!
Färg är kul!

mockapocka sa...

Även väskan är väldigt fin! Var hittar man en sådan?

Hanna Lans-som inte kan logga in, därav ingen länk sa...

Väskan finns i en affär på Kungsholmen. Fantastisk kvalitet och precis lagom pris. Jag har en till, en sådan där messenger-bag man slänger tvärs över bringan. (Bringa? Har vi kvinnor det ...?) Kan kolla namnet på affären. Märket tror jag i alla fall heter 70ups