måndag 7 maj 2012

Nu är det krig

Snart är det monopol som gäller på svenska bokmarknaden. Bonniers köper upp allt. Om det blir så, kommer de släppa in andra böcker än sina egna på marknaden? Kommer vi andra förbjudas att ge ut böcker? Desirée skriver tänkvärt om det hela!

Och här finns en till artikel att läsa om monopolet som Bonniers närmar sig med stora steg.

Och så skäms jag helt plötsligt för att min bok finns hos Adlibris ... Men hur ska ett yttepytte förlag som mitt nå ut överhuvudtaget om jag inte kan sälja via Adlibris eller Bokus? Nej just det, då kan jag inte sälja alls. Och på så sätt blir vi små aktörer också knutna till monopolet utan att vara uppköpta. Det är inga korkskallar som fixar avtalen därborta på Bonniers, sanna mina ord.

7 kommentarer:

Duktiga Tjejen sa...

Vad hände med monopolförbud och kartellbildning? Gäller det inte även bokförlagen? Nu jävlar!

Hanna sa...

Eller hur!?! Nu jävlar ...

mamman sa...

Skämmas skall du a b s o l u t glömma!!!

Annika sa...

Mitt förra förlag, Ord & visor, vägrade skriva på avtalet med Adlibris (av samma typ som jag förmodar att både ditt och mitt förlag har) och då svarade de först med att stänga av förlaget, så att böckerna inte gick att köpa via Adlibris. Men eftersom de har gjort en utfästelse om att alla böcker ska vara tillgängliga där blev de tvungna att fortsätta sälja. Till ett mycket högre pris, nästan 50 procent högre än exempelvis Bokus.
Samtidigt tycker jag att jag som litet förlag med avtal har blivit vänligt bemött och fått god service.

Hanna sa...

Mamman: Du har rätt, skämmas är onödigt.

Annika: De har bemött mig väldigt väl också, det måste jag ge dem!

NEWYORKMAMMAN sa...

Vad har hant med Bonniers egentligen? Jag har namligen en god van har i New York som jobbar pa Bonniers, har i New York alltsa! Har de filialer, eller har de amerikaner som skoter deras affarer? Da kan man forsta att de roffar at sig;-)!

Hanna sa...

;)