torsdag 23 december 2010

Flygrädd

Jag tycker inte om att flyga. Försöker påminna mig själv om att jag inte heller tycker om att köra bil på hala vägar där andra bilar också kör. Eller åka bussar som skiter i hastighetsgränserna. Jag tycker nog inte om att göra något alls där jag själv inte kan ha kontroll. Men det hjälper inte att intala mig själv att det är ett kontrollproblem. Jag är lika rädd för det.

1 kommentar:

www.blogg.aftonbladet.se/newyorkmamman sa...

En gång när jag flög ensam med stora, då hon var minst, satt jag bredvid en pilot på planet. Han märkte hur rädd jag var och berättade att planet glider fram i luften som ett skepp på vågorna på havet. Han sa att jag skulle tänka mig luftgroparna som vågor och alla krängningar och skakningar i planet var bara skeppet som kämpade bland vågorna. Det gjorde mig mycket lugn att föreställa mig hur vi var ett skepp med "fast" vatten under fötterna istället för ett flygplan som kunde trilla ner på marken när som helst. Det låter väl hur vettigt som helst?!! Faktum är att det gjorde, och gör, mig lugn.
Annars håller jag med om det där med kontroll. Man har ju faktiskt inte har en chans om något skulle hända i ett flygplan. Chansen att överleva en bilkrock med intakt kropp och sinne är lite större än överlevnadschanserna efter en flygkrash.