söndag 8 december 2013

Goda smaker

Tänkte göra något slags juligt av färsen jag hade i kylen, så jag började slänga ihop vad jag hade hemma. Det blev inte juligt, det blev mer grekiskt, men oavsett så blev det satanigatan så gott!

Mellanstort paket blandfärs
1 ägg
1 dl vispgrädde
2 msk pofiber (ströbröd för dem som kan äta det)
1/2 gul lök, hackad och brynt
1 pressad vitlök
1/2 kruka timjan, klippt i småbitar
3 msk senap
1 paket fetaost, smulad
1 svart oliv, finhackad
1 grön oliv, finhackad

Blanda ihop och stek som pannbiff eller om du orkar, köttbullar. Sådant orkar inte jag.

Rotfrukter i ugn till. YUM!


Kan vi förresten ta oss ett litet palsternacks snack? Hur gott? Hur billigt? Hur nyttigt? Jeezez!

9 kommentarer:

  1. Låter fantastiskt gott o kul att svänga ihop något av det som finns :)

    SvaraRadera
  2. jag har gjort något liknande, med just fetaost, och sedan "kokade" jag dem i tomatsås (passerade tomater med olivolja och kryddor) i stekpannan, very greek.:D Kan rekommenderas!

    SvaraRadera
  3. mamman: Finns i kylen, du kan ta dig en imorgon om du vill!

    Åsa: Ruskigt gott var orden!

    Kati: Men oj, det låter ju också ruskigt gott!

    SvaraRadera
  4. Tog en, var urgott :)

    SvaraRadera
  5. Nu blev jag inspirerad. Men jag vet att ingen äter i min familj. Du är så duktig Hanna.

    SvaraRadera
  6. Säger de verkligen nej till en sås med julmust i, va? Galna barn!

    SvaraRadera
  7. Hannasominteorkarloggain11 december 2013 kl. 14:46

    Äh, nu ser jag att det inte var receptet med julmust i som du kommenterat ... Det här förstår jag mycket väl att de skulle säga nej till. Oliver och fetaost i köttfärs liksom. ;)

    SvaraRadera