söndag 24 mars 2013

Smygpåsk

Men det är ju himla gott och trevligt med påsk! Jag måste tipsa om frittatamuffins. Kokt potatis (ungefär två stora), stekt purjolök (20 cm som man skurit i bitar) och stekt vitlök (tre hackade klyftor), ett paket fetaost, en näve svarta oliver (hackade). Tjoffa ner i muffinsformar och häll över 8 ägg uppvispade med 1,5 dl mjölk. In i ugn i 30-40 minuter på 175 grader. Låt svalna. Oooh, oj, vad goda de blev.


5 kommentarer:

  1. Mmmm vad gott det ser ut! Skall inte äggen o mjölken blandas i smeten först?

    SvaraRadera
  2. Nej, äggen och mjölken ska vispas separat och hällas över det andra när det redan ligger i formarna. Då blir de toppiga precis som muffins.

    SvaraRadera
  3. Då tackar mamman o pappan också för den goda förpåskmaten idag, helt underbart gott, kram

    SvaraRadera
  4. Åsa: Ja, verkligen! Jag är så glad att jag hittade ett sådant bra recept!

    mamman: Varsågoda! Men vi glömde ju lakritschokladen ...

    SvaraRadera